Mitid aktiveringskode

MitID erstatter det velkendte NemID

Har du fået en mitid aktiveringskode og er i tvivl om hvorfor du skal skifte? Det guider vi dig igennem her. MitID introduceres for at skabe en bedre og dermed også mere sikker løsning til dig, når du bruger nettet. Digitale løsninger bliver med tiden forældet og skal derfor erstattes af nye og bedre løsninger. Dette sker også for det velkendte NemID. Den digitale adfærd har ændret sig over de sidste år, derfor har digitaliseringsstyrelsen valgt, at NemID skal erstattes med MitID.

Der er kommet nye krav for IT-sikkerhed for digitale tjenester. Det gør at de fleste skal igennem et valideringsflow. Her får du for eksempel en aktiveringskode til mitid. Langt de fleste kan allerede nu, hvordan de kan få aktiveringskode til mitid.

Du vil i starten ikke opleve en stor forskel fra NemID. Mulighederne for anvendelse og selve appen, minder meget om hinanden. MitID appen fungerer som du kender det fra dit NemID. Her kan du med et enkelt swipe godkende anmodninger i MitID.

Mitid aktiveringskode

Aktiver dit MitID

Før du kan gøre brug af din app, kodeoplæser, chip eller kodeviser skal du have en aktiveringskode mitid, så du kan aktivere den. Der er forskel på hvordan du skal gøre dette, alt efter hvad du ønsker at aktivere. Derudover har det også betydning om du allerede har MitID, eller om du er igang med at oprette dit MitID.

Du kan få mitid aktiveringskode borgerservice. Du kan hermed aktivere kodeviseren, kodeoplæseren, adgangskode eller chip. Du skal bruge din aktiveringskode og dit bruger-ID.

Før du kan bruge din app skal du aktivere den. Det kan du gøre ved at scanne dit pas i appen eller ved at indtaste din aktiveringskode. Aktiveringskoden får du ved at scanne dit pas, på MitID.dk eller på Borgerservice. Af sikkerhedsmæssige årsager går der 1 time fra du logger ind, til du kan redigere dine oplysinger.

Før du kan få udleveret koden hos borgerservice skal du identicere dig med gyldig legitimation. Vi anbefaler at du husker at bestille tid, inden du møder op.

Sådan bruger du dit nye digitale ID

MitID giver dig som forbruger en sikkerhed både nu og i fremtiden. For at du kan få MitID skal du have et identifikationsmiddel. Dette skal du gøre brug af hver gang du for eksempel skal overføre penge eller se dine oplysninger hos SKAT.

 • MitID app: Ved at swipe kan du logge på MitID og dermed godkende anmodninger. Dette kan du gøre både på din telefon og din tablet.
 • Kodeviser: Kodeviseren er en lille elektronisk enhed, der viser dig en engangskode du kan gøre brug af. Du skal blot indtaste den viste gode når du logger ind og dermed også når du godkender med dit MitID.
 • Kodeoplæser: Denne kodeoplæser er udviklet og beregnet til personer der har et nedsat syn. Den kan læse koderne op for dig og vise dig dem på en stor skærm. Du kan både ændre sprog og lydstyrke direkte på kodeoplæseren. Derudover kan du også gøre brug af høretelefoner, så andre ikke kan høre din kode.
 • Chip: Denne chip er udviklet til dem der flere gnage om dagen, har behov for at godkende og logge på MitID. Dette kan for eksempel være i forbindelse med arbejde.

Sådan får du din aktiveringskode

 • Log på MitID.dk
 • Gå ind på “Se” under identifikationsmidler
 • Tryk på tilføj – under tilføje identifikationsmiddel
 • Herefter trykker du anmod om adgang
 • Du skal nu logge ud

Herefter skal du vente 1 time før du får adgang. Du vil modtage en besked når du får adgang.

 • Nu skal du logge på MitID.dk igen
 • Du går igen ind under “se” under identifikationsmidler på din profilside
 • Nu tilføjer du identifikationsmiddel
 • Vælg “MitID kodeviser/kodeoplæser/Chip/adgangskode på listen
 • Herefter åbner der en aktiveringsside
 • På denne side finder du din aktiveringskode. Denne kan du vælge at skrive ned

Vi gør dog opmærksom på, at aktiveringskoden kun kan bruges én gang.

Hvor finder jeg aktiveringskode til mitid?

Er du ved at få MitID i din bank vil aktiveringskoden være vist på det sidste skærmbillede i din net- eller mobilbank. Ellers kan du få din aktiveringskode ved at scanne dit pas i MitID appen, eller hos Borgerservice.

Hvad er aktiveringskode til mitid?

Før du kan gøre brug af MitID app skal du aktivere den med en aktiveringskode. Det gælder både første gang du henter appen, hvis den bliver spærret og hvis du vil installere appen på en anden enhed. Aktiveringskoden fungerer som en ekstra sikkerhed.