Mitid uden pas

Opdatering af ID-oplysninger i NemID

Mitid uden pas eller kørekort og mitid aktivering er nu ved at være oppe over. Der er dog nogle ting du skal gøre før du kan få mitid. Har du fået en besked om, at du skal opdatere dine ID-oplysninger, skal du gøre dette før du kan få MitID. Beskeden kan omhandle at du skal opdatere dine oplysninger via Digital Post eller din bank. Hvis du har fået en besked i din net- eller mobilbank, om at opdatere dine oplysninger, skal dette gøres indenfor den tidsfrist der fremgår af beskeden. Dette bør du gøre, for at du stadig kan betjene dig selv og gøre brug af netbanken.

Du har flere forskellige muligheder når du skal opdatere dine oplysninger:

  • Du kan opdatere dine oplysninger ved at bruge din NemID nøgleapp. Herefter skal du logge ind på din bank med NemID og derefter følge de forskellige trin, for at få dit MitID.
  • Du kan opdatere dine oplysninger og få MitID via MitID app.
  • Du kan tage ned på Borgerservice og få hjælp her. Her kan du få MitID med det samme og derefter kunne logge ind på din bank igen.

Hvis du ikke har et pas, så skal du ikke være bekymret, du kan nemlig godt opret mitid uden pas. Borgerservice mitid uden pas er klar til at hjælpe dig. Vi anbefaler at du husker, at booke en tid. Her skal du medbringe en gyldig legitimation.

Mitid uden pas

Få MitID uden telefon

For at du kan scanne chippen i dit pas, skal du bruge en telefon der kan aflæse den chip der er i dit pas. Det kan langt de fleste android telefoner og iPhone modeller.

Det er muligt at få mitid uden pas og smartphone hvis du går på Borgerservice. Hvis ikke du har en telefon, så har du med mitid app mulighed for at låne en anden persons telefon. Med appen kan du nemlig scanne dit pas og dermed oprette dig som bruger af MitID med en andens telefon. Herefter kan du downloade appen til din egen telefon og derefter logge ind og bruge den.

Har du ikke mulighed for at bruge en telefon til at scanne den chip der er i dit pas, så skal du på Borgerservice og have hjælp. Dermed kan du få mitid uden pas og kørekort.

Det er sikkert at gøre brug af en anden person telefon, når du skal scanne dit pas. Alle dine oplysninger bliver behandlet krypteret. MitID app gemmer ikke på data læst fra passet eller fra din ansigtsscanning. Teknologien bag ansigtssammenligningen vil være den samme, som du kender det fra den automatiske paskontrol der er i lufthavne.

Pas funktionaliteten i appen

Der er en pas funktionalitet når du skal bruge MitID appen. Dette betyder at du kan få MitID direkte ind på appen, så længe du har et gyldigt dansk, grønlandsk eller færøsk pas til at bekræfte din identitet. På denne måde kan du altså bekræfte din identitet og oprette dit bruger-ID. Herefter har du mulighed for at aktivere appen.

Denne funktionalitet gør det også muligt at du kan hjælpe dine nærmeste, med at få MitID via din egen telefon. Dette er med til at spare mange for en tur på Borgerservice for at få hjælp. Der vil ikke blive gemt eller lagret personlige oplysninger på den lånte telefon. Derudover kan den person du hjælper med at få MitID, herefter få MitID appen på sin egen telefon.

Funktionaliteten er et tilbud til dem der ønsker, at få MitID hjemmefra, uden at skulle en tur på Borgerservice for at få hjælp der.

Kodeviser via MitID app?

Hen over sommeren og ud på efteråret vil der komme flere opdateringer til MitID appen. Disse opdateringer vil gøre det muligt, at bestille og dermed også aktivere for eksempel mitid kodeviser og kodeoplæser, direkte via din app.

Indtil videre bliver du dog nødt til at gå ind på MitID.dk og bestille en kodeviser, hvis du ønsker at benytte dig af dette middel.

  • Gå ind på MitID.dk
  • Log ind via din MitID app
  • Gå herefter ind på “identifikationsmidler” og vælg “tilføj identifikationsmiddel”
  • Herefter kan du vælge hvilket middel du ønsker at gøre brug af

Sikkerheden omkring MitID er stor

MitID styrker sikkerheden, så du bliver bedre beskyttet imod identitetstyveri. De styrker især sikkerheden på tre områder. Den måde MitID er opbygget teknisk, den måde du kan bruge MitID på og i de krav de stiller, til at kunne dokumentere sin identitet.

Derfor kan trygt og sikkert skifte til MitID når du får at vide, at det er din tur.

Løsningen er bygget op på en måde, som er med til at gøre det muligt, at du nemt og hurtigt kan ændre i løsningen. Det betyder, at MitID er i stand til hurtigt at reagere på de skiftende internettrusler der kan være. Derudover kan de løbende tilpasse løsningen for at styrke den allerede stærke sikkerhed.

Kan man få MitID uden pas?

Ja, det er muligt at få MitID uden pas. Hvis ikke du har et gyldigt pas du kan bruge, kan du tage på Borgerservice. Her får du hjælp til at få dit MitID og kan herefter bruge det med det samme.

Kan man bruge kørekort i stedet for pas til MitID?

Du kan kombinere forskellige dokumenter fra forskellige kategorier for at få udstedt et identifikationsmiddel til MitID. Et dansk pas eller et dansk kørekort vil oftest være nok at bruge.

Hvordan får man NemID uden pas eller kørekort?

Hvis ikke du har et pas eller et kørekort, kan du kontakte Borgerservice og få en tid til at få dit NemID nøglekort. Her skal du huske at medbringe en gyldig legitimation.

Kan jeg få MitID med udløbet pas?

Har du ikke et gyldigt pas eller en nyere telefon skal du på Borgerservice for at få dit MitID.