Mitid uden smartphone

Sådan kan du få adgang til MitID uden telefon

Hvordan fungerer mitid uden smartphone og kan man oprette mitid uden smartphone? Det kan der være mange ældre der sidder og tænker på. For det er faktisk muligt at opret mitid uden smartphone, det er nemlig ikke nødvendigt at have sådan en. Når du skal bruge dit MitID på en computer, kan du gøre brug af en kodeviser eller en kodeoplæser. Dette kan du gøre i stedet for at have appen på din mobil.

I MitID’s markedsføring har de primært fokus på appen til telefoner. Men det betyder ikke, at du ikke kan få mitid ide uden smartphone. Der er nemlig andre løsninger du kan gøre brug af. Du kan bestille en kodeoplæser eller en kodeviser via MitID.dk eller på Borgerservice, når du er igang med at oprette dit ID. Kodeviseren viser en engangskode du kan anvende, når du logger ind. Dette fungerer stort set som nøglekortet til NemID. Du har mulighed for at få mitid uden smartphone og pas.

En sikker og brugervenlig løsning

MitID App: En app funktion som i det store hele kommer til at fungere som, den allerede kende NemID app gør idag. Du kan her med et swipes godkende med MitID. Appen fungerer på hovedparten af alle smartphones. Du kan på appen derudover have flere bruger-ID’er tilknyttet.

Mitid kodeviser: Dette er en engangskodeviser på størrelse med en USB-nøgle. Denne kodeviser har et display. Her vil du få vist en kode. Det er en lille elektronisk enhed, der viser dig din engangskode, som du herefter indtaster når du godkender med MitID. Kodeviseren kan du nemt have i din lomme eller i et nøglebundt. Batteriet holder i ca. 10 år ved normalt brug. Derudover slukker den selv når du har brugt den.

MitID Chip: Dette er en chip du kan trykke på. Denne chip vil blive kombineret med et brugernavn og en adgangskode. Chippen er lavet til dem der har brug for en ekstra høj sikkerhed. Den er primært udarbejdet til dem der har brug for, at identificere sig flere gange i løbet af dagen. Eller til dem der arbejder med særligt følsomme personoplysninger. Chippen kommunikerer direkte med en mobil eller computer via bluetooth, NFC og USB. Du godkender ved at trykke på en knap på chippen. Denne chip har dog en brugerbetaling på 143,75kr. Dette bør du være opmærksom på.

MitID Kodeoplæser: Denne kodeoplæser er blevet fremstillet til blinde og svagtseende. Som navnet antyder, så kan denne læse koderne op. Det er derudover gjort muligt at tilslutte høretelefoner. Dette så andre ikke kan høre hvad din kode er. Kodeoplæseren kan læse op på dansk eller engelsk. Du kan selv ændre sprog og lydstyrke direkte på kodeoplæseren.

MitID bygger på de gode erfaringer der har været med NemID’et. På en måde så de teknologiske muligheder bliver udnyttet bedst muligt. MitID er en digital signatur og identifikation som er:

  • Fleksibel
  • Sikker
  • Standardbaseret
  • Brugervenlig

Scan dit pas for at få MitID

Mange har fået et brev med information om muligheden for at oprette sig med MitID. Opdateringen af dine ID-oplysninger til NemID kræver en nydere telefon, som kan scanne chippen i dit pas. Nogle har en ældre telefon, eller slet ingen telefon. Hvis det gælder for dig, kan du få hjælp hos Borgerservice i din kommune. Selvom din telefon ikke kan aflæsse chippen i dit pas, kan du muligvis alligevel bruge MitID, når sikkerhedsproceduren er klaret. Har du ikke en smartphone, kan du få en kodeoplæser eller en kodeviser. Disse kan du bruge, når du skal logge på MitID.

Hvis du ikke har et gyldigt pas, kan du ikke scanne den chip der er i passet. Det betyder derfor også, at du må vente med at få MitID. Der vil komme et brev til dig med informationer om hvad du i dette tilfælde så kan gøre.

Når du skal scanne dit pas skal du scanne den første side med din telefon. Denne proces tager et par minutter. Du skal her bruge din telefons kamera og NemID-appen.

Sikkerheden omkring MitID

Sikkerheden omkring MitID er stor. Det er en sikker løsning for dig som forbruger. Nøglekortet som i dag bruges, kan kopieres og misbruges, hvis det havner i de forkerte hænder. Dette bliver udfaset med MitID. Når du bruger MitID kan du se hvilken handling du er ved at udføre. Det kan for eksempel være et beløb du overfører. Hvis du bruger appen kan du også se informationerne i den. Med MitID styrker de sikkerheden, så det bliver mere svært at bruge andres digitale identitet. Du vil få besked hver gang dit personlige ID bliver anvendt.

Hvis du mister din telefon skal du med det samme spærre den MitID app, der er tilknyttet den telefon du har mistet. Det kan du gøre på deres hjemmeside eller ved at ringe til deres support. Du kan altid have en backup ved at installere din app på flere enheder, hvis du har mulighed for dette. Har du mistet appen samtidig med den var dit eneste identifikationsmiddel, så kan du gå ind på MitID.dk og få en aktiveringskode. Her modtager du også en midlertidig PIN-kode til en ny app. Det kræver dog at du har et NemID.

Kan man have MitID uden smartphone?

Det er muligt at få MitID uden en smartphone. Du kan få hjælp på Borgerservice, så du kan gøre brug af dit MitID.

Kan man have 2 MitID på samme telefon?

Du kan godt have flere MitID på samme telefon. I skal dog have hver jeres Bruger-ID, da du kun må bruge din egen MitID identitet.

Kan man oprette MitID uden pas?

Ja. Hvis du ikke har et pas, kan du gå på Borgerservice og få dit MitID.

Hvor finder man aktiveringskoden til MitID?

Aktiveringskoden blev vist på det sidste skærmbillede i din net- eller mobilbank, da du oprettede dit MitID.