Mitid kodeviser

Dette er MitID

MitID er helt generelt en app til smartphone og tablet, derudover kan for eksempel få en mitid kodeviser. Du kan bruge MitID til alt det, du plejer at bruge dit NemID til. Dette kan for eksempel være til at logge på din netbank eller borger.dk.

MitID kommer til at afløse NemID i løbet af 2021 og 2022. Dette sker, fordi der er brug for at det digitale ID kan leve op til fremtidens sikkerhedskrav og behov. MitID er med til at styrke sikkerheden endnu mere.

Med MitID vil du blive godt beskyttet mod identitetstyveri. Det vil du blive, da du modtager besked både gennem appen, på sms eller e-mail, hvis nogen forsøger at gøre brug af dit MitID fra en ny enhed.

Mitid kodeviser

Få en kodeviser til dit MitID

Kodeviseren er blevet en del af det nye MitID. Men hvad er mitid kodeviser? Hvordan virker mitid kodeviser og hvordan bestiller jeg en mitid kodeviser? Dette vil vi forsøge at give dig svar på her.

Kodeviseren er en lille elektronisk enhed, der viser dig en engangskode. Den vil vise dig engangskoden når du trykker på en knap. Engangskoden skal du herefter bruge når du logger ind og godkender med MitID. Dette kan være hvis du skal logge ind på borger.dk eller hvis du skal overføre penge i din netbank. Det er muligt at have mitid kodeviser og app samtidig.

Når du ønsker at bestille kodeviser skal du ind på MitID.dk. Her kan du bestil mitid kodeviser og få den tilsendt med posten. Vær dog opmærksom på at der kan gå op til 15 dage, før du modtager den og herefter kan få mitid kodeviser aktivering. Alternativt kan du få en mitid kodeviser borgerservice. Hos borgerservice skal du identificere dig med en gyldig billedlegitimation. Dette kan for eksempel være med pas eller kørekort. Hvis ikke du har dette med, kan du ikke få udleveret din kodeviser.

Mitid kodeviser pris er til at være med på. De første tre kodevisere er gratis. Herefter koster den 41,76 kr. Du kan bestille den på MitID.dk og få den tilsendt med post eller hente den hos Borgerservice.

Defekt identifikationsmiddel

Mitid kodeviser virker ikke? Modtager du et defekt identifikationsmiddel kan du altid få det byttet.

Du skal gøre følgende for at få ombyttet dit defekte identifikationsmiddel:

  • Du går ind på “identifikationsmidler” på forsiden af MitID.dk. Herefter vælger du dit ønskede identifikationsmiddel.
  • Vælg “bestil mitid kodeviser”
  • Herefter bestiller du.
  • Du har nu to muligheder for at fortsætte med din ombytning:
    • Har du et andet identifikationsmiddel såsom appen, så kan du logge på med MitID.
    • Har du ikke et andet identifikationsmiddel som virker, så kan du vælge at du vil indtaste CPR-nummer og pasnummer.
    • Vi gør opmærksom på, at hvis du vælger at du ikke vil identificere dig, så kan du ikke få ombyttet din identifikationsmiddel.
  • Hvis du tidligere har modtaget en kodeviser skal du på siden vælge “gået i stykker” som årsag til bestilling.
  • Under beskrivelsen af fejl skal du beskrive, hvad det er der foregår, når du prøver at bruge. kodeviseren. Herefter fortsætter du på siden.
  • Herefter skal du vælger om du ønsker levering med post eller afhentning hos Borgerservice.
  • Du skal nu indtaste din e-mail så du kan modtage en kvittering på din bestilling. Du har dog mulighed for at bestille uden at oplyse en e-mail, da det ikke er påkrævet at du oplyser den.
  • Du kan nu læse og acceptere handelsbetingelserne og acceptere dem. Herefter bekræfter du din bestilling.
  • På næste side kan du se din kvittering og se dit bestillingsnummer.
  • Ønsker du at afhente kodeviseren hos Borgerservice, så kan du afhente det på hos den Borgerservice der passer bedst. Her skal du medbringe dit bestillingsnummer og gyldig billedelegitimation.

MitID identifikationsmiddel spærret

Er min mitid kodeviser spærret?Et identifikationsmiddel kan være midlertidigt eller permanent spærret. Du bør altid spærre din kodeviser permanent hvis du mister den, eller har mistanke om at andre misbruger den.

Et identifikationsmiddel kan også blot blive midlertidigt spærret af sikkerhedshensyn. Hvis du taster din PIN-kode for mange gange, kan din app blive spærret midlertidigt. Her skal du kontakte MitID support eller Borgerservice, for at få en åbnet op igen.

Taster du din engangskode forkert for mange gange, vil din kodeviser blive midlertidigt spærret. Du har dog mulighed for at genaktiveret den.

Hvis din kodeviser bliver spærret permanent i stedet, betyder det at du ikke kan bruge den mere. Det skyldes at din kodeviser har et unikt serienummer. De kan derfor af sikkerhedsmæssige årsager ikke bruges mere end en gang. Du er derfor nødsaget til at bestille en ny.

Få hjælp til MitID

Hvis du får brug for hjælp kan du altid gå ind på MitID.dk, her kan du få svar på en lang række af dine spørgsmål. Finder du ikke dit ønskede svar her, kan du vælge at kontakt MitID support.

Du kan kontakte MitID support på:

Telefon: 33 98 00 10

Eller du kan vælge at skrive til dem via hjemmesiden.

Deres åbningstider er mandag til fredag fra kl. 8.00 – 20.000 og lørdag, søndag og helligdage fra kl. 10.00 – 16.00.

Hvordan bestiller man en MitID Kodeviser?

Du kan bestille din MitID kodeviser på MitID.dk. Herefter kan du vælge at bestille den med post levering eller afhentning hos Borgerservice.

Hvad er MitID Kodeviser?

Kodeviseren er en lille elektronisk enhed, der kan vise dig en engangskode. Denne engangskode skal du indtaste når du godkender med MitID.

Hvad koster en Kodeviser?

De første tre kodevisere er gratis, herefter koster den 41,76 kroner.

Hvor bruger man MitID?

Du kan bruge MitID til alt det du plejer at bruge dit NemID til. Det kan for eksempel være til at logge på din net- eller mobilbank eller til at læse post fra det offentlige digitalt.