Log på mitid med nemid

Det nye digitale ID

Log på mitid med nemid, Danmarks nye digitale ID. Med dette beviser du, hvem du er på nettet, for eksempel når du skal overføre penge i din netbank eller logge på borger.dk.

I Danmark er der gode muligheder for at betjene sig selv på nettet, hvis vi ønsker dette. Det kræver dog, at der er en sikker og fleksibel løsninger, som alle kan bruge til at bevise hvem de er på nettet. Denne løsning har førhen været dit nemid login. Den nye løsning er MitID. Dette ID lever op til de nyeste standarder for sikkerhed. Derudover er det også bygget på en måde, så det er nemt at tilpasse til dit behov.

MitID er et resultat af et samarbejde mellem det offentlige og landets pengeinstitutter. Samarbejdet har været drevet af, at skabe en løsning som du kan bruge på tværs af både offentlige og private selvbetjeningsløsninger. Dette er uanset om skal logge på borger.dk eller SKAT.

Kom igang med dit nye MitID

Mange stiller sig selv spørgsmålet, kan jeg logge på mitid med nemid? Der er forskellige måder hvorpå du kan komme igang med din mitid aktivering. Fælles for disse er, at du skal bekræfte hvem du er. Dette er så andre ikke kan udgive sig for at være dig. Du skal derudover vælge et bruger-ID og herefter vælge hvordan du øsnker at bruge dette ID. Det kan for eksempel være MitID app eller mitid kodeviser.

Ønsker du at log på mitid profil med nemid er dette også en mulighed. For at kunne gøre dette skal du bruge dit NemID, dette kan være nøglekortet eller appen. Derudover skal du også haveadgang til SMS eller mail. Når du skal have dit MitID er der flere forskellige trin du skal igennem. Derfor anbefaler vi at du sætter god tid af til det. På MitID hjemmeside finder du en guide, hvori du kan blive guidet gennem hele processen.

Du har derudover også mulighed for at få dit ID hos Borgerservice. Dette kan du gøre brug af hvis du for eksempel ikke har en telefon du kan gøre brug af. På denne måde kan du også få lov til at log på mitid uden nemid.

Når du skal have MitID aktiveret

Du skal til en start finde på et bruger-ID. Dette bruger-ID skal være svært for andre personer at gætte, men stadig nemt for dig at huske på. Du kan for eksempel gøre brug af både tal og bogstaver. Vi gør opmærksom på, at du altid har mulighed for at ændre dette bruger-ID. Dette kan ændres ved at gå ind på MitID.dk. Du gør aldrig dele dette ID med andre udover support, hvis du har brug for at komme i kontakt med dem.

Du skal herefter aktivere din MitID app og kodeviseren og herefter tilknytte den til dig. Dette skal gøre før du kan bruge den. Disse ting er med til at forhindre af kriminelle kan få fat i for eksempel din kodevise eller dit mitid login.

Brugen af MitID

Du skal aldrig vise eller fortælle dine koder til andre. Du bør heller ikke udlevere din app, kodebiser, kodeoplæser eller chip til andre. Appen kan deles med andre i husstanden, så længe hver person har sit eget bruger-ID og PIN-kode.

Del kun dit bruger-ID med andre, hvis det er supporten og du selv har kontakten dem.

Du bør derudover heller ikke godkende noget med dit MitID på baggrund af opkald, mails, Digitaliseringsstyrelsen, politiet eller nogen der udgiver sig for at være din bank. Du vil aldrig blive kontaktet på denne måde. Dette er vigtigt for dig som forbruger at huske på.

Til slut bør du altid læse hvad det er du skal til at godkende med dit MitID. Hvis beskrivelsen ikke svarer til det du er igang med, eller du ikke selv har igangsat dette, så bør du ikke godkende det.

MitID har klare processer og en række definerede kodeker, som alle skal leve op til. På denne måde sikres et højs sikkerhedsniveau på tværs af hele denne løsning.

Kan man logge på MitID med NemID?

Det korte svar er, ja det kan du. Du kan gøre brug af dit NemID ved aktivering af MitID.

Hvor finder jeg aktiveringskode til MitID?

Når du skal aktivere dit MitID vil du modtage en aktiveringskode. Denne kode finder du på det sidste skærmbillede i din net- eller mobilbank. Du kan gå tilbage og se denne aktiveringskode i din net- eller mobilbank.

Hvordan får jeg en ny aktiveringskode til MitID?

På MitIDs hjemmeside kan du gå ind og vælge "kom igang med mitid" her kan du logge på med dit NemID. Herefter vil du se dit bruger-ID. Nu skal du vælge det identifikationsmiddel du ønsker din aktiveringskode til. Herefter vil aktiveringskoden fremgå på din skærm. Du kan nu aktivere dit MitID.

Hvorfor kan jeg ikke logge ind med MitID?

Hvis ikke du kan logge ind med MitID kan du kontakte support som herefter kan hjælpe dig. Du vil her blive bedt om at bekræfte din identitet på andre måder.